| Tytuł: | Kanli |
| Autor: | Marta 7.2.2011, 11:46 |
| Biorę Kanli już ponad miesiąc. Ma mi to pomóc zajść w ciążę. Bioenergoterapeuta, który mi to zalecił każe to brać dwa razy dziennie, bez przerw. No i faktycznie widzę zmiany na lepsze, tylko nie wiem co z okresem. Jakieś śladowe znaki okresu są, ale skoro to fitoestrogeny, to zakładam, że nieźle podrasowały endometrium i ono tera powinno się porządnie złuszczyć - a tak nie jest. Czy powinnam się tym martwić??? | |

Medycyna chińska
Opierając się na naturze, filozoficznym postrzeganiu świata oraz zgodzie człowieka z otaczającą go przyrodą Chińczycy wynaleźli sposoby leczenia wielu dolegliwości. Poprzez stosowanie chińskiej medycyny udaje się, w sposób niejako alternatywny, wyleczyć wiele chorób, które przy używaniu normalnej terapii nie chciały ustąpić.
Medycyna naturalna
Najpopularniejszą i cieszącą się coraz większym uznaniem metodą leczenia bez leków jest akupunktura. Jest to metoda wywodząca się jeszcze ze starożytnych Chin. Polega ona na wkłuwaniu igieł do ciała pacjenta, w odpowiednie punkty wyznaczone przez meridiany (linie energetyczne).
Akupresura
Akupresura to dziś jedna z najstarszych metod leczenia alternatywnego. Powszechnie znana jest też jako refleksoterapia i wywodzi się z chińskiej sztuki leczenia dotykiem. Jako pochodna akupunktury polega na masażu i ucisku określonych miejsc na ciele zwanych punkami akupunkturowymi lub receptorami.