| Tytuł: | jakie preparaty w ciąży? |
| Autor: | Alicja 26.5.2011, 13:53 |
| Witam! Jestem w trzecim miesiącu ciąży, doznaję nadal typowych mdłości. Na stronie ciazamdlosci.info.pl przedstawiono rady na ten problem. Tak sie teraz zastanawiam, czy mogę stosować preparaty Tiens w obecnym stanie. Jeśli tak, to jakie? Mam nadzieję, że tutaj uzyskam odpowiedź na to putanie. Z góry pozdrawiam | |

Medycyna chińska
Opierając się na naturze, filozoficznym postrzeganiu świata oraz zgodzie człowieka z otaczającą go przyrodą Chińczycy wynaleźli sposoby leczenia wielu dolegliwości. Poprzez stosowanie chińskiej medycyny udaje się, w sposób niejako alternatywny, wyleczyć wiele chorób, które przy używaniu normalnej terapii nie chciały ustąpić.
Medycyna naturalna
Najpopularniejszą i cieszącą się coraz większym uznaniem metodą leczenia bez leków jest akupunktura. Jest to metoda wywodząca się jeszcze ze starożytnych Chin. Polega ona na wkłuwaniu igieł do ciała pacjenta, w odpowiednie punkty wyznaczone przez meridiany (linie energetyczne).
Akupresura
Akupresura to dziś jedna z najstarszych metod leczenia alternatywnego. Powszechnie znana jest też jako refleksoterapia i wywodzi się z chińskiej sztuki leczenia dotykiem. Jako pochodna akupunktury polega na masażu i ucisku określonych miejsc na ciele zwanych punkami akupunkturowymi lub receptorami.